Ikääntyneiden taloudellisen kaltoinkohtelun torjuntahanke 2018-2021

Suvanto ry:n Mummonmarkan vartijat –hankkeessa pyritään lisäämään ikääntyneiden tietoisuutta ikäihmisiin kohdistuvasta taloudellisesta kaltoinkohtelusta, petoksista ja huijauksista.

Ikääntyneiden taloudellisen kaltoinkohtelun torjuntahanke 2018-2021

Mitä tarjoamme

Luennot

Luennot

Maksuttomat luentomme kautta Suomen. Kysy lisää!

Materiaalit

Materiaalit

Materiaaleja itseopiskeluun ja ryhmille kaltoinkohtelun torjumiseksi

Yhteistyö

Yhteistyö

Onko organisaatiosi kiinnostunut yhteistyöstä? Ota yhteyttä!

Ajankohtaista: Ilmoittaudu paikkakuntakohtaisiin webinaareihin alla olevista linkeistä

Img Vieritä sivua alaspäin ilmoittautuaksesi paikkakuntakohtaisiin tapahtumiin. Klikkaa haluamasi webinaarin päivämäärää ja avautuvalla sivulla anna sähköpostiosoitteesi. Jos sinulla ei ole sähköpostia, ota yhteyttä hankesuunnittelijoihin. Voimme lähettää linkin sinulle myös muulla tapaa. Mikäli et saa linkkiä heti ilmoittautumisen jälkeen, tarkista roskapostikansiosi. Jos linkkiä ei löydy sieltäkään, ota yhteyttä hankesuunnittelijoihin.
Webinaarit järjestetään etäyhteydellä klo 12-15. Saat henkilökohtaisen linkin sähköpostiisi. Osallistuminen ei vaadi web-kameraa tai mikrofonia. Liittyminen on helppoa: Klikkaat vain sinulle lähetettyä linkkiä. Tilaisuuksia voi seurata myös älypuhelimesta tai tabletista. Tilaisuudet tallennetaan. Ilmoittautumalla saat linkin tallenteeseen tilaisuuden jälkeen.

Ilmoittautumislinkit:
Ilmoittatumislinkki: Kajaani 14.1. Tilaisuuden ohjelma: pdf
Ilmoittautumislinkki: Joensuu 28.1. Tilaisuuden ohjelma: pdf

Menneet tilaisuudet:
Helsinki 15.10. Tilaisuuden ohjelma: pdf
Tampere 29.10. Tilaisuuden ohjelma: pdf
Lappeenranta 12.11. Tilaisuuden ohjelma: pdf
Vaasa 26.11. Tilaisuuden ohjelma: pdf

Minun rahani ovat minun - vai ovatko?

Ikäihmisten taloudellinen kaltoinkohtelu sekä ikäihmisiin kohdistetut petokset ja huijaukset ovat alati kasvava ja muovaantuva ilmiö. Todellisia lukumääriä ei tiedetä, sillä usein kaltoinkohdelluksi joutuneet ikääntyneet eivät tee tapahtumasta ilmoitusta poliisille. Tämä voi johtua esimerkiksi häpeästä, tai siitä, että tekijä on läheinen, jolle ei haluta hankaluuksia. Paras tapa suojautua kaltoinkohtelulta on lisätä turvataitojaan hankkimalla tietoa aiheesta.

Minun rahani ovat minun - vai ovatko?

Taloudellisen kaltoinkohtelun tyypit

Läheisen tekemä

Läheisen tekemä

Henkisen tai fyysisen väkivallan käyttö rahaa, omaisuutta tai asiakirjoja koskevissa asioissa on taloudellista kaltoinkohtelua. Miten tunnistaa se? Mistä saa apua? Mitä jos tuttavaani kaltoinkohdellaan?

Huijaukset

Huijaukset

Huijausyrityksiä kohdistuu ikääntyneisiin niin puhelimitse, netissä kuin kasvotustenkin. Miten tunnistaa huijaus? Mitä tehdä, jos tulee huijatuksi? Miksi juuri minä jouduin kohteeksi?

Petolliset kauppiaat

Petolliset kauppiaat

Ikääntyneisiin kohdistuu paljon epäasiallista markkinointia. Mistä tunnistaa asiallisen kauppiaan? Kuinka vähentää puhelinmyyntiä? Mitä jos olen eri mieltä kaupan ehdoista? Voiko kaupan perua?

Ota yhteyttä

Logo

Ota rohkeasti yhteyttä!

Hankesuunnittelija Pirjo Laveri

Puh. 050 431 7613

Hankesuunnittelija Erja Ronkainen

Puh. 050 411 8039

Suvanto-linja tiistaisin 13-15

Puh. 0800 06776

etunimi.sukunimi@suvantory.fi

© 2019 Suvanto ry. Pohj. Hesperiankatu 15 B 21 a, 00260 Helsinki