Tietoa kaltoinkohtelusta, huijauksista ja epäasiallisesta myynnistä
Linkin takaa löytyvistä poluista löydät tietoa kaltoinkohtelun eri muodoista, niiltä suojautumisesta ja apua tarjoavista tahoista.

Turvaa rahasi - Opas ikääntyneelle ja tietokorttisarja
Oppaassa ja tietokorttisarjassa kerromme parhaat vinkit taloudelliselta kaltoinkohtelulta ja huijauksilta suojautumiseksi. Olemme koonneet niihin myös apua tarjoavien tahojen yhteystiedot.

Ammattilaiselle: Apua taloudellisen kaltoinkohtelun tunnistamiseen
Sinulle, joka kohtaat työssäsi ikääntyneitä - opas ammattilaiselle taloudellisen kaltoinkohtelun tunnistamiseen ja siihen puuttumiseen. Lisäksi perusesityksen liitteeksi ”Ikääntynyt asiakas taloudellisen avun palveluissa” -diapaketti.

Luentomme videomuodossa
Videolla kerromme lyhyesti taloudellisesta kaltoinkohtelusta. Videon kesto 28min. Videota voi käyttää myös ryhmätoiminnassa.
Materialet finns även på svenska

Läheinen raha-asioissa - tukena ja riskinä -luentovideo
Videolla syvennämme luentovideomme asiaa riskeihin, vastuisiin ja seurauksiin.

Huijarit kuriin! Tunnista digihuijaus -video
Kuluttajaliiton Huijausinfon kanssa yhteistyössä tehty video opettaa tunnistamaan yleisimpiä digihuijauksia. Kesto 15min.

Mummonmarkan vartijat -vertaiskouluttajien kokemuksia viestin viemisestä -video
Järvenpäässä, Rovaniemellä ja Lahden seudulla koulutettujen Mummonmarkan vartijoiden kokemuksia tiedon levittämisestä

Koulutuskiertueen luentomateriaalit
Koulutuskiertueemme luentomateriaaleista löydät materiaaleja itseopiskeluun. Mukana mm. poliisin, Rikosuhripäivystyksen sekä pankkien luentomateriaaleja sekä tallenteet viidestä webinaarista.

Koulutuskiertue videomuodossa
Kokosimme koulutuskiertueemme sisältöjä vastaavan videokokonaisuuden meidän ja yhteistyökumppaneiden videoista. Katso ja opi!

Linkkivinkkejä
Kokosimme kattavan kokoelman yhteistyökumppaneidemme materiaaleja liittyen huijauksiin, digitaitoihin, talousasioihin ja ikääntymiseen varautumiseen.

Turvaohjeita senioreille -opas
Järjestöjen kanssa yhteistyössä tehty "Turvaohjeita senioreille" on hyvä opas jokaisen ikääntyneen arjen turvallisuuden parantamiseen. Järjestöt, yhdistykset yms. voivat tilata opasta veloituksetta Oikeusministeriöstä sähköpostitse osoitteesta rikoksentorjunta@om.fi.

Tietoa ikäihmisille kotona asumisen turvaksi
Vanhustyön keskusliiton ja Suvanto ry:n yhteistyönä tuottama opas turvallisesta asioinnista, kodin turvallisuudesta ja uhkaavista läheisistä.

Ikäihmiset ja kuluttajansuoja: Vinkkejä yllättäviin myyntitilanteisiin Kilpailu- ja kuluttajaviraston vinkkejä kauppiaiden kanssa toimimiseen ja kuluttajan oikeuksiin.

Lista päivittyy!

Ota yhteyttä

Logo

Ota rohkeasti yhteyttä!

Hankesuunnittelija Pirjo Laveri

Puh. 050 431 7613

Hankesuunnittelija Erja Ronkainen

Puh. 050 411 8039

Suvannon asiakastyö

Puh. 050 577 0218 tai 050 577 0214

etunimi.sukunimi@suvantory.fi

© 2021 Suvanto ry. Nordenskiöldinkatu 18 A, 00250 Helsinki